Toiveena sydämen muotoinen suklaakakku, vadelmatäytteellä ja pintaan vaahtokarkkimassa <3 kakun piti myös olla gluteeniton.
Suklaakakkupohja (gluteeniton)
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon varovasti hiukan jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauho-leivinjauheseos. Älä sekoita liikaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Itse käytin sydämen muotoista reunavuokaa halkaisijaltaan 24 cm.
Vadelmatäyte:
2,5 dl kermaa
200g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pss (200g) pakastevadelmia
4 liivatelehteä
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit, maitorahka, sulatetut ja soseutetut vadelmat ( ite paseerasin vadelmat vielä siivilän läpi, siemenet pois) ja lopuksi kuumaan veteen liuotetut liivatteet.
Kakku on kasattu myös tuon reunavuoan avustuksella.
Pintaan sipaisu kermaa ja päälle vaahtokarkkimassa.
Koristeet vaahtokarkkimassaa. Vauva tehty muotin avulla, hiukset töpötelty ruskealla tomuvärillä ja vaippa vaahtismassasta =) Parit jalanjäljet <3 valkoisia ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä. Ja alareunassa kiertää vaaleanpunainen ei syötävä nauha <3
<3 on se NIIN suloinen <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.