No nyt saan laitettua tän hedelmäkakun ohjeen ( mikä meni hääkakun mukana) ;)) Ohje oli hieman hukassa...

Kakku on sokeriton, maidoton ja gluteeniton. Aikamoinen sana hirviö ;))

1249213855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensinnäkin pohjan ohje:

5 munaa

2 dl Canderel-makeutusjauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

Pohjasta tulee aika ohut... joten leikkasin vaan keskeltä halki.

Täyte:

10 liivatelehteä

3 munaa

2.5 dl Canderel-makeutusjauhetta

1 rkl sitruunanmehua

4 dl hedelmäsosetta ( itse käytin persikkaa ja banaania)

Sekoita keltuaiset ja makeutusjauhe. Liota liivatteet sitruunanmehuun. Lisää keltuaisseokseen hedelmäsose ja sulatetut liivatteet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seoksen joukkoon varovasti sekoittaen.

Kakku on kasattu irtopohjavuokaan. Alimmaiseksi pohjalevy, päälle puolet täytteestä, toinen kakkulevy ja loput täytteestä. Sitten kylmään hyytymään. Koristeltu hedelmillä ja pähkinärouheella. ( Säilykehedelmät olivat ns. omassa liemessä, EI sokeriliemessä).

1249213889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e