Alkaa olee se aika vuodesta kun omenaa tulee joka tuutista ;) Tähän omenapiirakkaan on käytetty itsevalmistettua omenahilloa.

Pohja:

4 munaa

3 dl sokeria

4.5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1.5 dl maitoa

1 dl öljyä tai 100 g voita

1.5 tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja öljy. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

1253720165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän päälle laitoin pursotinpussin avulla omenahillon ja kanelitäytteen, raidoittain.

Kanelitäyte:

1.5 dl fariinisokeria

1 muna

100 g voita (huoneenlämpöistä)

1 tl kanelia

Vatkaa kaikki aineet kreemiksi.

1253720199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän päälle laitoin vielä muruseoksen ;)) Silloin kun oli leipurikoulussa niin yhdessä koulukirjassa tämän muruseoksen nimi on troisseli ;) ei kyllä ihan heti jääny mieleen ;))

75 g voita

2.5 dl vehnäjauhoja

2.5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Nypi kaikki aineet murumaiseksi. Levitä muruseos piirakan päälle.

1253720294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Ja tarjoillaan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa =) NAM!

1253720497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e