Työkaveri järjesti miehelleen 40-vuotis yllätysjuhlat =) Ja mä sain kunnian tehdä kahviherkku puolen =)
Toiveena oli jotain hyydytettyjä kakkuja... joista heti juolahti mieleen yhdistelmät caipirinha-mansikka ja vadelma-suklaa ;P
Ensin caipirinha-mansikkakakku ;P
Pohjalla Gluteeniton kääretorttupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
Mansikkatäyte:
1 pss (500g) pakastemansikoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta
1 prk (2.5dl) Flora Vispiä
1.5 dl tomusokeria
6 liivatelehteä
Soseuta sulatetut mansikat. Sekoita juustot keskenään, lisää joukkoon mansikkasose, sokeri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada kääretorttupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Caipirinhatäyte:
1 pss Caipirinha drink mix - seosta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta
1 prk (2.5dl) Flora Vispiä
1.5 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
Sekoita juustot keskenään. Lisää joukkoon caipirinha-jauheseos, sokeri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada vuokaan mansikkatäytteen päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja limen viipaleilla.
Seuraavaksi vadelma-suklaa ;P
Pohjalla Gluteeniton suklaakääretorttupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Suklaatäyte:
200 g Pandan maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta
1 prk (2.5dl) Flora Vispiä
1.5 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
Sekoita juustot keskenään. Lisää joukkoon sulatettu suklaa, sokeri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada kääretorttupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Vadelmatäyte:
1 pss (200g) pakastevadelmia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta
1 prk (2.5dl) Flora Vispiä
1.5 dl tomusokeria
6 liivatelehteä
Soseuta sulatetut vadelmat ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita juustot keskenään, lisää joukkoon vadelmasose, sokeri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada vuokaan suklaatäytteen päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella.
Toiveesta tein myös mokkapaloja ;P
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
300 g sulatettua voita
3 rkl kaakaojauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota muna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon. Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Kuorrutus:
100 g sulatettua voita
6 rkl vahvaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
400- 500 g tomusokeria
Sekoita aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele.
Myös haluttiin pikkuleipiä jossa olisi päivänsankarin nimi ja ikä =))
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä.
Pintaan valkoista pikeeriä... Nimi ja ikä kirjoitettu elintarviketusseilla.
<3 Onnea Makelle tätäkin kautta <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.