Töissä päästään taas herkuttelemaan kun työkaveri täyttää vuosia... tehtävään sain taas vapaat kädet. Joten tein pari tällaista ;)
Aikani netissä pyörittyäni löysin kyseisen kakun jostain englannin kielisiltä sivuilta... muutaman kerran googletin kakkua saadakseni jonkunlaista ohjetta niin törmäsin Miran (Karamelli cakes) blogiin ja nappasin ohjeen sieltä ;)) Laitan kyseisen ohjeen vielä tähän alle:
Mars -juustokakku
(vuoan halkaisija n. 20 cm)
Pohja:
250 g suklaakeksejä
100 g voita
Täyte:
3 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
6 liivatelehteä
pari rkl vettä
4 kpl Mars-patukoita
Kinuskikastike:
2 rkl kuohukermaa
2 rkl ruokokidesokeria
20 g voita
Suklaakastike:
50 g maitosuklaata
2 rkl kuohukermaa
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi joukkoon. Painele muruseosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kylmenemään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista kinuskikastike keittämällä muutaman minuutin ajan kermaa, sokeria ja voita - kunnes sokeri sulaa kokonaan. Laita kinuskikastike sivummalle jäähtymään. Valmista suklaakastike sulattamalla miedolla lämmöllä suklaa kerman sekaan. Laita suklaakastike myös sivuun odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita hyvin tuorejuuston sekaan. Lisää pieneksi pilkotut Mars -patukat ja kuohukerma tuorejuuston sekaan hyvin varovasti, mutta hyvin sekoittaen. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Kaada seuraavaksi puolet kinuskikastikkeesta ja puolet suklaakastikkeesta täytteen päälle ja vetele muutama kerta esim. grillitikulla/veitsellä edestakaisin kakun pintaa, jotta kastikkeet leviävät marmorimaisesti ympäri kakkua. Kaada loput täytteestä päälle ja lopuksi myös kaikki jäljelle jääneet suklaa- ja kinuskikastikkeet. Tee marmorikuvio myös kakun pintaa. Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Itse tein kakun halk. 24 cm vuokaan, enkä levittänyt keksimuruseosta reunoille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.