Töissä päästään taas herkuttelemaan kun työkaveri täyttää vuosia... tehtävään sain taas vapaat kädet. Joten tein pari tällaista ;)

1252602509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aikani netissä pyörittyäni löysin kyseisen kakun jostain englannin kielisiltä sivuilta... muutaman kerran googletin kakkua saadakseni jonkunlaista ohjetta niin törmäsin Miran (Karamelli cakes) blogiin ja nappasin ohjeen sieltä ;)) Laitan kyseisen ohjeen vielä tähän alle:

Mars -juustokakku

(vuoan halkaisija n. 20 cm)

Pohja:

250 g suklaakeksejä

100 g voita

Täyte:

3 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

6 liivatelehteä

pari rkl vettä

4 kpl Mars-patukoita

Kinuskikastike:

2 rkl kuohukermaa

2 rkl ruokokidesokeria

20 g voita

Suklaakastike:

50 g maitosuklaata

2 rkl kuohukermaa

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi joukkoon. Painele muruseosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kylmenemään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista kinuskikastike keittämällä muutaman minuutin ajan kermaa, sokeria ja voita - kunnes sokeri sulaa kokonaan. Laita kinuskikastike sivummalle jäähtymään. Valmista suklaakastike sulattamalla miedolla lämmöllä suklaa kerman sekaan. Laita suklaakastike myös sivuun odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita hyvin tuorejuuston sekaan. Lisää pieneksi pilkotut Mars -patukat ja kuohukerma tuorejuuston sekaan hyvin varovasti, mutta hyvin sekoittaen. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Kaada seuraavaksi puolet kinuskikastikkeesta ja puolet suklaakastikkeesta täytteen päälle ja vetele muutama kerta esim. grillitikulla/veitsellä edestakaisin kakun pintaa, jotta kastikkeet leviävät marmorimaisesti ympäri kakkua. Kaada loput täytteestä päälle ja lopuksi myös kaikki jäljelle jääneet suklaa- ja kinuskikastikkeet. Tee marmorikuvio myös kakun pintaa. Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Itse tein kakun halk. 24 cm vuokaan, enkä levittänyt keksimuruseosta reunoille.