Suklaakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivnjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Suklaakreemi:
1 dl sokeria
0.5 dl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
2 keltuaista
150 g voita
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
Laita kattilaan sokeri, kaakaojauhe, kerma ja keltuaiset. Kiehauta kiisseliksi ja siirrä jäähtymään. Vaahdota pehmeä voi. Lisää joukkoon jäähtynyt kiisseli, vatkatut valkuaiset ja vaniljasokeri.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Päällystä sulatetulla suklaalla, kaakaojauheella ja tomusokerilla.
Sitruunakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Sitruunatäyte:
2 dl kermaa
3 rkl sitruunanmehua
puolikkaan sitruunan raastettua kuorta
Kerma, sitruunankuori ja -mehu vatkataan vaahdoksi, johon lisätään vähitellen sokeria. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Pintaan tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.