Suklaakääretorttu

1268226716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa

1.5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivnjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa n. 6-8 minuuttia.

Suklaakreemi:

1 dl sokeria

0.5 dl kaakaojauhetta

1 dl kermaa

2 keltuaista

150 g voita

2 valkuaista

1 tl vaniljasokeria

Laita kattilaan sokeri, kaakaojauhe, kerma ja keltuaiset. Kiehauta kiisseliksi ja siirrä jäähtymään. Vaahdota pehmeä voi. Lisää joukkoon jäähtynyt kiisseli, vatkatut valkuaiset ja vaniljasokeri.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Päällystä sulatetulla suklaalla, kaakaojauheella ja tomusokerilla.

1268226753_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sitruunakääretorttu

1268226793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa

1.5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa n. 6-8 minuuttia.

Sitruunatäyte:

2 dl kermaa

3 rkl sitruunanmehua

puolikkaan sitruunan raastettua kuorta

Kerma, sitruunankuori ja -mehu vatkataan vaahdoksi, johon lisätään vähitellen sokeria. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Pintaan tomusokeria.

1268226830_img-d41d8cd98f00b204e9800998e