torstai, 18. joulukuu 2008
Glögijuustotorttu
Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Pinnan kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
2 dl vettä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita piparimuru joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatteet.
Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet.
Kaada jäähtynyt glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä.
Omasta kaapista löytyi mustaherukkamehu pohjainen glögi, jonka vuoksi tuon kiilteen väri on noin tumma.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.