... ja mistä sen huomaa =) siitä kun itselle tulee ikää lisää :O Aika lentää kuin siivillä. Tänä vuonna en pitänyt mitään kahvituksia kun sattui iltavuorot... joten tein hieman herkkuja töihin =))

Kakku idea lähti näistä aiemmin tehdyistä levykakuista ;P

Tällä kertaa makuina Baileys-maitosuklaa ;P

1281776886_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaakakkupohja:

75 g voita

150 g tummaa suklaata

2.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0.5 tl suolaa

3 dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl maitoa

1.5 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot leivinjauheen ja suolan kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa, maito, jauhosekoitus ja vaniljasokeri munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan. (Itse käytin tämänlaista säädettävää reunavuokaa) Paista 175 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.

Pohjaksi voi tehdä myös tavallisen tumman kääretorttupohjan =)

Suklaatäyte:

200 g Pandan maitosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta

1 prk (2.5dl) Flora Vispiä

1.5 dl tomusokeria

5 liivatelehteä

Sekoita juustot keskenään. Lisää joukkoon sulatettu suklaa, sokeri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada suklaakakkupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Baileystäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta

1 prk (2.5dl) Flora Vispiä

2 dl Baileys - kermalikööriä ( tai muuta vastaavaa)

1.5 dl tomusokeria

5 liivatelehteä

Sekoita juustot keskenään. Lisää joukkoon sokeri, kermalikööri, vaahdotettu kerma ja sulatetut liivatteet. Kaada suklaatäytteen päälle ja laita kylmään hyytymään.

Pintaan painoin näillä koristemuoteilla kuviot ja päälle sulatettua tummaa suklaata ja muutama hopea kuula.

 

1281776912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja oli mielettömän hyvää ;P

Lisäksi tein tuulihatturullia kinkku-salamitäytteellä ;P

1281776796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeesta tulee yksi rulla (yllä olevassa kuvassa on kaksi rullaa)

125 g voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 munaa

0,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa seokseen yksitellen munat, lisää leivinjauhe.

Levitä seos tasaisesti leivinpaperille uunipannuun. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Valmista täyte, levitä tasaisesti levylle ja kääri rullalle. Anna rullan maustua jääkaapissa leivinpaperiin ja vielä muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen asti. Rullan voi valmistaa jo 1-2 päivää aikaisemmin.

Itse laitoin tähän rullaan täytteeksi

  • 1 pss (400g) kinkkusuikaleita
  • 200 g salamisuikaleita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 200g ruohosipuli tuorejuustoa
  • Freesasin paistinpannulla sipulit ja tomaatit, lisäsin joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet, annoin seoksen jäähtyä ja lisäsin joukkoon tuorejuuston.