Tässä on yksi mainio vaihtoehto suolaiseksi leivonnaiseksi kahvipöytään, tai vaikkapa illanistujaisiin.

Tuulihatturulla ohje:


125 g voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 munaa

0,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa seokseen yksitellen munat, lisää leivinjauhe.

Levitä seos tasaisesti leivinpaperille uunipannuun. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Valmista täyte, levitä tasaisesti levylle ja kääri rullalle. Anna rullan maustua jääkaapissa leivinpaperiin ja vielä muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen asti. Rullan voi valmistaa jo 1-2 päivää aikaisemmin.

  • Täyte vaihtoehtoja on yhtä monta kun on tekijöitäkin. Rullan täytteeksi voi laittaa kaikkea oman maun mukaan... sieniä, kasviksia, kinkkua...

Itse laitoin tähän rullaan täytteeksi

  • 1 pss (400g) kinkkusuikaleita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 200g ruohosipuli tuorejuustoa
  • Freesasin paistinpannulla sipulit ja tomaatit, lisäsin joukkoon kinkkusuikaleet, annoin seoksen jäähtyä ja lisäsin joukkoon tuorejuustot.