sunnuntai, 23. marraskuu 2008
Sämpylät
Sämpylät on tehty alla olevan ohjeen mukaan, ja päälle ripottelin hieman kaurahiutaleita.
Ohjeesta tulee n. 12 kpl
Taikinan juuri:
2,5 dl vettä tai maitoa
25g hiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
Muut aineet:
1 tl suolaa
3-4 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
Juuren valmistaminen:
1. Mittaa kädenlämpöinen neste kulhoon.
2. Murenna hiiva nesteeseen. Sekoita kunnes hiiva on liettynyt.
3. Lisää 2 dl jauhoja ja sekoita tasaiseksi velliksi.
4. Pane liina päälle ja anna juuren kohota 10-15 min.
Alustaminen:
5. Kun juuri kuplii, lisää suola ja osa jauhoista.
6. Lisää jauhoja vähin erin ja alusta taikina.
7. Lisää lopuksi rasva.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
- Sämpylät voi valmistaa myös perinteisen pullataikinan tapaan, jos ei halua käyttää juuri menetelmää.
- Sämpylöihin saat vaihtelua korvaamalla osan hiivaleipäjauhoista muilla jauhoilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.