Herkkukirppu oli tehnyt tätä, ja itse kun pidän paljon sitruunasta niin oli pakko kokeilla. Tein tortun hieman isompaan irtopohjavuokaan että siitä tulee ohuempi.

Ohje on suoraan Herkkukirpulta.

3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

0,5 dl perunajauhoja

1 suuren sitruunan mehu

1,5 dl sokeria

0,5 tl vanilliinisokeria

1 tl raastettua sitruunankuorta

0,5 dl öljyä

1,5 dl ranskankermaa

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl ruokasoodaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon perunajauhot, sekoita. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokerit, sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori, öljy ja ranskankerma. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan, sekoita puuhaarukalla. Nostele perunajauho-valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-35min. Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria.

 

Kylkiäisiksi nokare vaahdotettua flora vanillaa. Kyllä oli herkullista ;)