1239447551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

200g jauhoja

130g voita

80g hienoa sokeria

1 keltuainen

  • Siivilöi jauhot kulhoon ja nypi voi sekaan.
  • Lisää sokeri ja sekoita.
  • Vatkaa keltuainen kevyesti haarukalla ja lisää kuiviin aineisiin.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Paina taikina kevyesti palloksi ja jäähdytä puoli tuntia.

Täyte:

4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

100g hienoa sokeria

250g rasvaista tuorejuustoa

250g rahkaa

1 sitruunan raastettu kuori

60g vehnäjauhoja

4 rkl smetanaa

  • Valmista pohjataikina ja vuoraa sillä voidellun, halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoan pohja. (Mulla oli isompi vuoka, jonka takia kakku on ohuempi)
  • Pistele pohja haarukalla ja anna sen seistä kylmässä n. 30 minuuttia, paista sitten 10 minuuttia 170 asteessa.
  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa vähitellen joukkoon tuorejuusto, rahka ja sitruunankuori.
  • Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita, kääntele joukkoon smetana.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele täyteseokseen.
  • Kaada täyte kakkupohjalle ja paista 160 asteessa 1,5 tunia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea.
  • Anna jäähtyä vuoassa. Pidä kylmässä useita tunteja ja sirota pinnalle tomusokeria.
  • Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.