Pohja:
200g jauhoja
130g voita
80g hienoa sokeria
1 keltuainen
-
Siivilöi jauhot kulhoon ja nypi voi sekaan.
-
Lisää sokeri ja sekoita.
-
Vatkaa keltuainen kevyesti haarukalla ja lisää kuiviin aineisiin.
-
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Paina taikina kevyesti palloksi ja jäähdytä puoli tuntia.
Täyte:
4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
100g hienoa sokeria
250g rasvaista tuorejuustoa
250g rahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
60g vehnäjauhoja
4 rkl smetanaa
- Valmista pohjataikina ja vuoraa sillä voidellun, halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoan pohja. (Mulla oli isompi vuoka, jonka takia kakku on ohuempi)
- Pistele pohja haarukalla ja anna sen seistä kylmässä n. 30 minuuttia, paista sitten 10 minuuttia 170 asteessa.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa vähitellen joukkoon tuorejuusto, rahka ja sitruunankuori.
- Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita, kääntele joukkoon smetana.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele täyteseokseen.
- Kaada täyte kakkupohjalle ja paista 160 asteessa 1,5 tunia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea.
- Anna jäähtyä vuoassa. Pidä kylmässä useita tunteja ja sirota pinnalle tomusokeria.
- Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.