Töissä saatii taas herkutella kun työkaveri tilasi mun kautta hieman naposteltavaa, hommaan sain täysin vapaat kädet... Kakkuja kun ollaan saatu syödä olantakaa niin ajattelin välillä tehdä pari kääretorttua.

Tässä ensin Sitruunakääretorttu


(Ohjeesta tulee 1 torttu)

4 munanvalkuaista

100 g sokeria

ripaus suolaa

1 rkl vaniljasokeria

8 munankeltuaista

50 g vehnäjauhoja

50 g maizenaa

4 dl kermaa

5 rkl sitruunanmehua

1/2 sitruunan raastettu kuori

100 g sokeria

  • Valkuaiset ja 100 g sokeria, suola ja vaniljasokeri vatkataan hyvin kovaksi vaahdoksi.
  • Keltuaiset lisätään vaahtoon.
  • Jauhot ja maizena sekoitetaan keskenään ja jauhoseos vatkataan taikinaan.
  • Taikina levitetään leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan 200 asteessa, n.10 min, kullankeltaiseksi.
  • Kerma, sitruunankuori ja -mehu vatkataan vaahdoksi, johon lisätään vähitellen 100 g sokeria.
  • Sitruunakerma levitetään jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääritään rullalle.
  • Koristeltu tomusokerilla.

 

Seuraavana Unelmakääretorttu

(Ohjeesta tulee 1 torttu)

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

1 munanvalkuainen

1,5 dl sokeria

Täyteaineet:

300 g voita

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 munankeltuainen


  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa munat, valkuainen ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon kuiva-aineseos ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
  • Vaahdota täytteen rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keltuainen.
  • Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle.
  • Koristeltu valkoisella suklaalla ja tomusokerilla.