Töissä saatii taas herkutella kun työkaveri tilasi mun kautta hieman naposteltavaa, hommaan sain täysin vapaat kädet... Kakkuja kun ollaan saatu syödä olantakaa niin ajattelin välillä tehdä pari kääretorttua.
Tässä ensin Sitruunakääretorttu
(Ohjeesta tulee 1 torttu)
4 munanvalkuaista
100 g sokeria
ripaus suolaa
1 rkl vaniljasokeria
8 munankeltuaista
50 g vehnäjauhoja
50 g maizenaa
4 dl kermaa
5 rkl sitruunanmehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
100 g sokeria
- Valkuaiset ja 100 g sokeria, suola ja vaniljasokeri vatkataan hyvin kovaksi vaahdoksi.
- Keltuaiset lisätään vaahtoon.
- Jauhot ja maizena sekoitetaan keskenään ja jauhoseos vatkataan taikinaan.
- Taikina levitetään leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan 200 asteessa, n.10 min, kullankeltaiseksi.
- Kerma, sitruunankuori ja -mehu vatkataan vaahdoksi, johon lisätään vähitellen 100 g sokeria.
- Sitruunakerma levitetään jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääritään rullalle.
- Koristeltu tomusokerilla.
Seuraavana Unelmakääretorttu
(Ohjeesta tulee 1 torttu)
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1,5 dl sokeria
Täyteaineet:
300 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 munankeltuainen
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat, valkuainen ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon kuiva-aineseos ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
- Vaahdota täytteen rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keltuainen.
- Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle.
- Koristeltu valkoisella suklaalla ja tomusokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.