Muutamissa paikoissa olen nähnyt pyöreitä voileipäkakkuja, harvoista kaupoista olen löytänyt kunnollisia pyöreitä leipiä, joista kakut voisi tehdä...
Joten päätin kokeilla tehdä sen itse ;)

Tämänlaista ohjetta olen käyttänyt:
(Ohjeesta tulee 1 pyöreä leipä tai 2 pitkänomaista leipää)

50 g hiivaa
6 dl maitoa
3 rkl öljyä
0.5 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 1,4 l vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito ja öljy kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestemäärään.
Lisää loppu neste, suola, sokeri ja lähes kaikki jauhot.
Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota peitettynä n. 40 minuuttia.

Vaivaa taikinaan loput jauhot työlaudalla ja leivo pyöreä leipä.
Nosta se voideltuun irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on n. 26 cm.
(Itse voitelin pelkällä öljyllä ja käytin ihan normaalia kakkuvuokaa)
Pistele leipä ja kohota leivinliinalla peitettynä n. 40 minuuttia.

Tässä on kuva mun tekemästä leivästä tässä vaiheessa, eli juuri ennen uuniin menoa.

2033569.jpg

Paistaminen:

(Pyöreä leipä)
Paista leipää 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 minuuttia.
Käännä uunin lämpö pois ja paista vielä 20 minuuttia jälkilämmössä.
Jäähdytä leipä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

(Pitkänomainen leipä, suorareunainen 1.5 l vuoka)
Paista ritilällä uunin pohjalla 200 asteessa 15 minuuttia.
Nosta ritilä seuraavalle korkeudelle ja paista leipiä vielä 15 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettyinä.