Tätäkin on tehty muissa blogeissa, tämän ohjeen olen muistaakseni ottanut Sitruunamarengilta, jota olen vähän muuttanut.
Pohja:
200 g digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g vaniljatuorejuustoa
4-5 raparperin vartta (oli aika isoja)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkoista suklaata
5 liivatelehteä
Kiille:
raparperin keitinlientä
3 liivatelehteä
pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
Murskaa keksit, sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, älä heitä kumpaakaan pois.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja raparperit. Kiehauta tilkka raparperin keitinlientä ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan (kylmään veteen). Kuumenna tilkka raparperin keitinlientä ja lisää liivatteet. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon, lisää pari tippaa elintarvikeväriä ja kaada hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Tulikohan kiilteestä liian vihreä?
No ei se ainakaan makuun vaikuttanut ;) oli ihanan raikasta ;)
keskiviikko, 8. lokakuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.