Jälleen minulle suotu kunnia tehdä pienen ihmisen ensimmäisiin juhliin kakkuja <3

Toiveena suklainen sydämenmuotoinen täytekakku, nallekoristeella.

1290501424_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaakakkupohja, täytteenä vadelmamousse. Pinnassa vaahtokarkkimassa ja alareunassa koristeellinen nauha.

1290501465_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä koristetta tarkemmin. Nallekarhu ja kukat vaahtokarkkimassaa, kukkiin laitettu vähän bling-blingiä :)

1290501514_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mukaan lähti myös IIISOOO voileipäkakku, kinkulla :P

1290501593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nalle-teema jatkuu myös pikkuleivissä. Malli on sama kuin näissä joita tein viime vuonna. Näihin kokeilin toisenlaista koristelua :)

1290501551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjetta pikkuleipiin:

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Nallet koristeltu viimeksi pikeerillä, nyt koristelin vaahtokarkkimassalla. Liima-aineena käytetty appelsiinimarmeladia. Silmät ja nenät piirretty elintarviketussilla. Näinkin tehtynä tuli aika ihanat <3

<3 Oikein isot onnittelut pikkuiselle nimestä ja onnea myös vanhemmille <3

 

 

Lisään tähän samaan postaukseen vielä tämän herkun jota tein taas töihin :)

Siis Glögi-juustotorttu.

1290501648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:
3 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita piparimuru joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatteet.
Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Kuumenna glögi. Sekoita kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet.
Kaada jäähtynyt glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä.

Koristeluun piparimurskaa ja kermaruusukkeita :)

Kaapista löytyi Marlin valmista glögijuomaa jonka vuoksi kiilteen väri on noin vaalea, mutta maku oli ihanan jouluinen <3