... vadelmaraidalla.
Mira (Karamelli cakes) oli tehny vastaavaa juustokakkua mansikalla josta bongasin itselleni ohjetta, tein ohjeeseen pieniä muutoksia.
Juustokakku vadelmaraidalla
Pohja:
1 pkt Digestive -keksejä
100 g voita
Täyte:
2 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Vadelmasose:
2 dl soseutettuja vadelmia (paseerasin siivilän läpi)
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 rkl perunajauhoja
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pohja jääkaappiin kovettumaan, jotta kakkumassa ei vahingossakaan sitä riko vuoan täyttämisen aikaan.
Valmista vadelmasose soseuttamalla vadelmat. Lisää sokerit ja perunajauhot.
Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja ranskankerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon sokerit. Lisää kananmunat seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Kaada puolet vadelmasoseesta sinne tänne täytteen päälle ja sekoita hieman veitsellä.
Kaada loput täytteestä vuokaan. Lisää vielä loput vadelmasoseesta täytteeseen ja levitä veitsellä hieman, jotta vadelmaraita leviää kakkuun tasaisemmin.
Laita vuoka uuniin alimmalle tasolle ja paista sitä 175 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liian nopeasti, niin voit peittää sen paiston loppuvaiheessa foliolla. Loppuvaiheessa otin uunista lämmöt pois ja jätin luukun hivenen auki ja annoin kakun jäähtyä jälkilämmössä. Jäähtyneenä siirsin kakun vuokineen jääkaappiin ja irrotin vuoan vasta seuraavana päivänä. Näin kakun pinta ei laskenut kovinkaan paljoa.
Tämä oli todella maukas täyte mukavan kostea ja vadelma maistui. Oikein suussa sulavaa! (kun jotkut juustokakut jää kitalakeen kiinni ) Tällä ohjeella teen kyllä jatkossakin :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.