Macaron-leivokset :) ekaa kertaa kokeilin näitä...

1263117285_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Ohje on otettu suoraan Pirkan ruokasivuilta.


1ps(100g) Pirkka mantelijauhetta

3 dl (180 g) tomusokeria

(1/2 rkl kaakaojauhetta)

2 kananmunan valkuaista

1 rkl hienoa sokeria (Siro)

 (jauhemaista elintarvikeväriä) itse laitoin pari tippaa nestemäistä väriä, väri oli munan keltuainen nimeltään ;))

 

1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.

2. Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seos kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.

3. Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n

noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Täytteeksi laitoin Lemon Curd tahnan... laitan ohjeen tähän alle.

Lemon curd

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Pese huolellisesti sitruunat, raasta kuori ja purista sitruunoista mehu. Vaahdota vatkaimella kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa vesi kiehuu hiljakseen) ja sekoita n. 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho hauteesta pois ja sekoita siihen kuutoitu voi. Tahna on valmis ja se säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa n. 2 viikkoa.

 

Tämän ohjeen mukaan kun tein niin tahnasta tuli ihanan kirpeä :) löysin itselleni uuden herkun :P