Mä NIIN tykkään raparperin mausta ja löysin Maku.fi sivuilta näiden ohjeen... hieman toisenlainen "raparperipiirakka" =))  Ah, ja NIIN hyvää :P

1278001032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje löytyy Maku.fi sivuilta, täältä, mutta laitan sen myös tähän alle...

40 palaa

200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl vispikermaa (itse laitoin maitoa)

Kiisseli
500 g raparperia
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Muruseos
50 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Koristeraidat
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Valmista ensin sakea raparperikiisseli. Sekoita kattilassa paloitellut raparperit, vesi ja sokeri. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita suurus ja lisää se seokseen reippaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri muruseosta varten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi.

Levitä kiisseli puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan.

Paloittele piirakka, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.

 

Itse en tällä kertaa koristellut sokerikuorrutteella... en malttanut pitää näppejä kurissa =) vaan muutaman palan nautiskelin melkein heti kaffeen kera =)

Ja kukat ovat omasta pienestä puutarhasta =)